6 Συμβουλές Υγείας για τις Γυναίκες

Πολλές γυναίκες πέφτουν στην παγίδα να αφιερώνουν όλο τους το χρόνο και τη σκέψη στην φροντίδα των άλλων, με αποτέλεσμα να παραμελούν να φροντίσουν τη δική τους υγεία.

Η αλήθεια είναι όμως, ότι όταν δεν φροντίζετε τον εαυτό σας, δεν είστε σε θέση να παρέχετε και την κατάλληλη φροντίδα στους αγαπημένους σας.

Θυμηθείτε ότι κάνοντας τη φροντίδα της δικής σας υγείας Νο 1 προτεραιότητα στη ζωή σας, είστε σε πολύ καλύτερη θέση για να φροντίσετε και τους άλλους.

Μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω απλές συμβουλές για καλύτερη υγεία, όποια κι αν είναι η ηλικία σας ή η φυσική σας κατάσταση:

1. Μην ξεχνάτε το ετήσιο check up σας. Αυτή η συνήθεια μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τυχόν ασθένειες και προβλήματα στην αρχή τους, με αποτέλεσμα να έχετε καλύτερες προοπτικές αντιμετώπισης και φυσικά περισσότερες επιλογές

2. Μην αμελείτε την ανάγκη σας για ύπνο. Ο καλός ύπνος, βοηθά στην νοητική διαύγεια, στην καταπολέμηση του stress, αλλά και στην καταπολέμηση της γήρανσης του οργανισμού.

3. Προσέξτε τη διατροφή σας. Η ισορροπημένη διατροφή μας βοηθά να είμαστε υγιείς και αυξάνει τα επίπεδα ευεξίας στον οργανισμό. Φροντίστε η διατροφή σας να αποτελείται από όσο το δυνατόν λιγότερο επεξεργασμένες τροφές.

4. Βάλτε την άσκηση στην καθημερινότητά σας. 20’ – 30’ ήπιας άσκησης την ημέρα βοηθούν πολύ την καλύτερη υγεία, στη λειτουργία της καρδιάς, στο stress, στο να διατηρήσουμε τα κιλά μας.

5. Μην ξεχνάτε να πίνετε νερό. Το νερό βοηθά να έχουμε καλύτερη ενέργεια στον οργανισμό μας, βοηθά στην πέψη, στην λειτουργία των νεφρών, στην αποτοξίνωση του οργανισμού, στην απώλεια βάρους… και σε πολλά πολλά ακόμα.

6. Βρείτε έναν τρόπο να χαλαρώνετε από την πίεση της καθημερινότητας. Μην αναβάλετε την ξεκούρασή σας για το Σαββατοκύριακο ή για τις διακοπές σας. Μία απλή άσκηση αναπνοών μπορεί να κάνει «θαύματα».

Δες Περισσσότερα για το Coaching Υγείας

 Ιωάννης Σανοζίδης: Ολιστικός θεραπευτής Bowtech, Coach υγείας, Μαγνητική θεραπευτική.

Επικοινώνησε μαζί μου στο τηλ. 6983028812

«Η ενέργεια ακολουθεί τη σκέψη»