allergy

Αντιμετώπιση Εποχικής Αλλεργίας

Οι εποχικές αλλεργίες της άνοιξης είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο που ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους σήμερα. Υπάρχουν πολλές μορφές αλλεργίας όπως π.χ. από τροφές, φάρμακα και καλλυντικά, από τρίχωμα των ζώων, σκόνη και γύρη.

Δύο συνηθισμένοι τύποι αλλεργιών προέρχονται είτε από το αναπνευστικό σύστημα (ρινίτιδα, άσθμα), είτε από τον οισοφάγο που προσβάλει το γαστρεντερικό σύστημα που προκαλεί συνήθως διάρροια και εμετό.  

Όταν μια ξένη ουσία εισέρχεται στον οργανισμό μας (αντιγόνο) τότε αυτόματα  οργανισμός παράγει αντισώματα (ισταμίνες και άλλες ουσίες) για να προστατευτεί, προκαλώντας τα συμπτώματα της αλλεργίας. Σε πολλές περιπτώσεις η άμυνα του οργανισμού μας αντιδρά υπερβολικά και παράγει μεγάλη ποσότητα αντισωμάτων (ανοσοσφαιρίνη).

Όταν λοιπόν έρχεται σε επαφή με διάφορες ουσίες από το περιβάλλον όπως για παράδειγμα τροφές, φάρμακα, καλλυντικά, τρίχες ζώων, σκόνη, γύρη και άλλα τότε αυτές προκαλούν αλλεργία. Τότε προκαλείτε η διαδικασία άμυνας του οργανισμού η λεγόμενη ευαισθητοποίηση. Στις εποχικές αλλεργίες της άνοιξης η γύρη είναι το πιο συνηθισμένο αλλεργιογόνο.

Κατηγορίες αλλεργιών

  • Αλλεργική ρινίτιδα: προσκαλεί καταρροή, μπούκωμα και φτάρνισμα, φαγούρα στη μύτη τα αυτιά και τον ουρανίσκο.
  • Αλλεργικό άσθμα: προκαλεί δυσκολία στην αναπνοή με αίσθημα ρηχής ανάσας και ξηρού βήχα.
  • Αλλεργική επιπεφυκίτιδα: προκαλεί ερεθισμό και φαγούρα στα μάτια με δάκρυα και φωτοφοβία.
  • Αλλεργικό σοκ: ταχύτατη εξέλιξη και επικίνδυνοι μερικές φορές για τη ζωή. Συνήθως προκαλεί δερματικά εξανθήματα, έντονο βήχα, ναυτία, εμετό κλπ. 

Πως βοηθάει το Bowtech

Το Bowtech μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στις εποχικές αλλεργίες. Λειτουργεί προληπτικά αν ξεκινήσουμε συνεδρίες πριν τον ερχομό της άνοιξης, όμως μπορεί να αντιμετωπίσει και άμεσα προβλήματα και τότε τα συμπτώματα γίνονται πιο ήπια.

Το Bowtech παρέχει μια ολιστική θεραπευτική τεχνική και τα αποτελέσματα είναι ανάλογα με την δεκτικότητα του οργανισμού του κάθε ανθρώπου, γιατί κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός στην ολότητα του. Αυτό σημαίνει πως αντιμετωπίζει τα παθήσεις του σώματος, εστιάζοντας στην ενέργεια, τον ψυχισμό και τον τρόπο σκέψης και στάσης ζωής.

Οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα ζουν σε μία συνεχή κατάσταση υπερδιέγερσης του συμπαθητικού ΑΝΣ (Αυτόνομου Νευρικού Συστήματος) με αποτελέσματα άγχους, στρες, υπερκόπωσης, κακός ύπνος, χαμηλή ενέργεια και πολλά άλλα προβλήματα της εποχής μας.

Το ΑΝΣ ελέγχει πάνω από το 80% των σωματικών λειτουργιών και είναι πολύ ευαίσθητο σε εξωτερικές εντάσεις.
Η αποκατάσταση επέρχεται αφού το ΑΝΣ κινηθεί από την συμπαθητική στην παρασυμπαθητική κυριαρχία. Κατά την διάρκεια των συνεδριών οι πάσχοντες συχνά πέφτουν σε ύπνο ή βαθιά χαλάρωση, που έχει σαν αποτέλεσμα την απελευθέρωση της έντασης και αποθεραπείας. (Όπως συνέβαινε στα Ασκληπιεία της αρχαίας Ελλάδας).

Έτσι αποφορτίζεται από το άγχος και το στρες που είναι σημαντικοί παράγοντες πρόκλησης αλλεργιών.

Επίσης το Bowtech ενεργοποιεί και καθαρίζει το λεμφικό σύστημα που ενδυναμώνει και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, αυτό συνεπάγεται λιγότερες αλλεργίες.

Οι κινήσεις του Bowtech γίνονται πάνω στην περιτονία.

Η περιτονία είναι σαν ένα λεπτό ύφασμα από μαλακό συνδετικό ιστό που σχηματίζει ένα δίκτυο σε όλο το σώμα. Βρίσκετε κάτω από το δέρμα μας. Καλύπτει σαν θήκη γύρω από τους μυς, καθώς και ομάδες των μυών.

Επίσης περιτυλίγει τα εσωτερικά μας όργανα. Περιβάλλει τον εγκέφαλο, την σπονδυλική στήλη και τα περιφερικά νεύρα.
Είναι ένα πλαίσιο που προστατεύει τους μυς και τα όργανα και παρέχει στον οργανισμό σταθερότητα και κίνηση.

Με τις κινήσεις του Bowen απελευθερώνεται η περιτονία και γίνεται μαλακή και εύκαμπτη, το καλλογόνο, η ελαστίνη και το μεσοκυττάριο υγρό ρέουν ομαλά.

Για αυτό οι διαδικασίες Bowen  γίνονται σε συγκεκριμένα σημεία, όπως για παράδειγμα ο αυχένας και η κροταφογναθική άρθρωση που απελευθερώνονται και ισορροπούν, γιατί αυτά τα σημεία ευθύνονται για την ομαλή λειτουργία του άνω αναπνευστικού συστήματος.

Συνεπώς στη περίπτωση μια αλλεργικής ρινίτιδας δρα ευεργετικά και τα συμπτώματα υποχωρούν σταδιακά.

Με παρόμοιο τρόπο το Bowtech αντιμετωπίζει όλες τις αλλεργικές αντιδράσεις του σώματος.

«Η ενέργεια ακολουθεί τη σκέψη»

Ιωάννης Σανοζίδης, Coach υγείας, Wellness Coach, θεραπευτής Bowtech (Bowen Practitioner), Εσωτερικός Θεραπευτής

Αν υποφέρεις από αλλεργίες ή αν θέλεις να προστατεύσεις προληπτικά τον οργανισμό σου, επικοινώνησε μαζί μου