σκολίωση

Αντιμετώπιση Σκολίωσης

Η σκολίωση είναι μια κατάσταση που επηρεάζει την καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης, καθιστώντας την να κάνει μια πλευρική ή κυρτωτική κίνηση. Αν και μπορεί να εμφανιστεί σε οποιονδήποτε ηλικιακό φάσμα, συχνότερα εμφανίζεται κατά την εφηβεία, καθώς η σπονδυλική στήλη εξελίσσεται και μεγαλώνει.

Παρόλο που η σκολίωση μπορεί να προκαλέσει ανησυχία, η πρόληψη και η αντιμετώπισή της μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της υγείας της σπονδυλικής στήλης και στην αποφυγή ενδεχόμενων επιπτώσεων στην καθημερινή ζωή του ατόμου που πλήττεται.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η αντιμετώπιση της σκολίωσης μπορεί να περιλαμβάνει μια συνδυασμένη προσέγγιση από διαφορετικούς ειδικούς, συμπεριλαμβανομένων των ορθοπεδικών, των φυσιοθεραπευτών, των ειδικών Bowtech και των χειρουργών, προκειμένου να παρασχεθεί η καλύτερη δυνατή φροντίδα στον ασθενή.

Παρακάτω θα δούμε ένα Case Study (Περίπτωση ασθενούς με σκολίωση και πολλαπλά άλλα προβλήματα) που δέχθηκε συνδυασμένη θεραπεία από διάφορους ειδικούς.

Προφίλ ασθενούς

Αγόρι 12 ετών με σκολίωση σοβαρής μορφής και επιπλέον προβλήματα:

  • σκαφοειδή θώρακα,
  • υποτονία στα πόδια,
  • διανοητική καθυστέρηση,
  • ψυχοκινητική καθυστέρηση,
  • δυνατότητα κατανόησης μόνο απλών λεκτικών εκφράσεων,
  • αλαλία, αγκυλογλωσσία.

Το παιδί πάσχει από διάσπαση προσοχής, δεν έχει κατακτήσει την αυτόνομη βάδιση, τα άνω άκρα του παρουσιάζουν οίδημα, δεν μπορεί να χειριστεί μαχαιροπίρουνα ή στυλό και δεν ελέγχει τους σφιγκτήρες, με αποτέλεσμα την ενούρηση και την εγκόπριση.

Για την σκολίωση φορά κηδεμόνα και ο θεράπων ιατρός πρότεινε την χειρουργική αποκατάσταση της σπονδυλικής στήλης. Παράλληλα με τις τακτικές φυσιοθεραπείες του, δέχθηκε συνεδρίες Bowtech, αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο του 2019.

Μετά από τις πρώτες 5 συνεδρίες Bowtech

το παιδί άρχισε να βαδίζει χωρίς τροχήλατο περιπατητήρα, κατάφερε να τεντώσει τα χέρια του.

Με τον δεξιό δείκτη μπορεί να δείχνει διάφορα πράγματα κατανοώντας και εκτελώντας απλές λεκτικές εντολές.

Κρατά στυλό και μαχαιροπίρουνα μόνος του.

Προσπαθεί να σχεδιάσει κύκλους.

Φοράει και αφαιρεί μόνο του τα παπούτσια και τις κάλτσες του και προσπαθεί να ντυθεί.

Ταυτόχρονα κινεί τη γλώσσα του στην προσπάθειά του να εκφέρει λόγο, λέει λέξεις όπως (γιατρέ), μπα-μπα.

Γελάει δυνατά για συγκεκριμένο λόγο.

Το βλέμμα του μπορεί να εστιάσει και έχει κατακτήσει τον έλεγχο των σφιγκτήρων του.

Τώρα και καθώς η σκολίωση βελτιώθηκε, η χειρουργική επέμβαση στην σπονδυλική στήλη αναβλήθηκε. Ευχαριστούμε πολύ την θεραπεύτρια Ν.Σ. για την παραχώρηση των πληροφοριών.

Δυστυχώς αυξάνεται όλο και περισσότερο ο αριθμός των ανθρώπων που πάσχουν από προβλήματα στη σπονδυλική στήλη ή από ανεπιτυχές χειρουργείο.

Η τεχνική του Bowen ή αλλιώς BOWTECH της Αυστραλιανής Ακαδημίας χρησιμοποιείται με επιτυχία σε πάνω από 150 χώρες και μετράει πάνω από 50 χρόνια λειτουργιάς, βοηθώντας στην αντιμετώπιση πολλών δυσλειτουργιών του σώματος.

Στη χώρα μας εφαρμόζεται πάνω από 20 χρόνια από πολλούς ενεργούς practitioners.

Η τεχνική Bowen εφαρμόζεται με συγκεκριμένες δακτυλοπιέσεις σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος ανάλογα με την πάθηση, επιτυγχάνοντας αξιοθαύμαστα αποτελέσματα.

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το Bowtech και για το αν μπορεί να βοηθήσει και στη δική σου περίπτωση, επικοινώνησε μαζί μου.

Δείτε επίσης το άρθρο μου: Προβλήματα Σπονδυλικής στήλης, Bowtech και ζωτική ενέργεια

Ιωάννης Σανοζίδης

Practitioner θεραπευτής Bowtech

Coach Υγείας, Ευεξίας, άσκησης και μακροβιότητας(Καποδιστριακού Παν.)

Eσωτερικός θεραπευτής της Ακτινοβόλου και Μαγνητικής θεραπευτικής 

«Η ενέργεια ακολουθεί τη σκέψη»