επικονδυλιτιδα

Επικονδυλίτιδα – Αγκώνας του τένις

Ο πόνος και πως προκαλείται

Ο πόνος από τον αγκώνα του τένις ή του γκόλφερ εντοπίζεται συνήθως στην εξωτερική ή την εσωτερική πλευρά του αγκώνα. Αναπτύσσεται σταδιακά, κυμαίνεται από ήπια δυσφορία κατά τη χρήση του βραχίονα έως έντονο πόνο σε στιγμές ξεκούρασης. Συνήθως διαρκεί αρκετές μέρες. Οι μύες που εμπλέκονται με τον αγκώνα ακολουθούν τις γραμμές περιτονίας του πίσω βραχίονα. Αυτοί εκτίνονται κατά μήκος της άνω πλάτης και του λαιμού, μέσω των ώμων και κατά μήκος των δικέφαλων μυών και των αντιβράχιων στο χέρι.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ορισμένες φορές να δημιουργείται πρόβλημα στον ώμο και στην συνέχεια να τραυματίζεται ο αυχένας.

Η υπερβολική σύσπαση και καταπόνηση των μυών χαρακτηρίζει την επικονδυλίτιδα που προκαλεί μια σειρά τραυματισμών που ο οργανισμός αδυνατεί να επουλώσει. Συνήθως αφορά επαναλαμβανόμενες κινήσεις δύναμης του καρπού και των δακτύλων όπως για παράδειγμα λανθασμένος τρόπος ανύψωσης αντικειμένων, χτυπήματα και ρίψεις με το χέρι, ελλιπής εκγύμναση.

Στην έξω επικονδυλίτιδα (αγκώνας του τενίστα) ο πόνος εμφανίζεται στην έξω επιφάνεια, ενώ στην έσω επικονδυλίτιδα (αγκώνας του γκόλφερ) στην έσω επιφάνεια του αγκώνα και πλήττει και στις δύο περιπτώσεις τους πλάγιους τένοντες στο σημείο που εκφύονται οι μυς. Έτσι προκαλείται φλεγμονή μετά από δραστηριότητα ωρών καθημερινά μετά από 1 εβδομάδα. Ο πόνος επεκτείνεται στον πήχη και στην παλάμη.

Εκτός από αθλητές του τένις και του γκόλφ η επικονδυλίτιδα εμφανίζουν κι άλλοι αθλητές αλλά και πολλοί επαγγελματίες όπως:

Αθλήματα: Τένις, γκολφ, τοξοβολία, ακόντιο, χάντμπολ, βόλεϊ, baseball, body building.

Καλλιτέχνες: μουσικοί εγχόρδων, κρουστών, πλήκτρων, ζωγράφοι.

Τεχνίτες: οικοδομικά επαγγέλματα, υδραυλικοί, ξυλουργοί, ηλεκτρολόγοι, κηπουροί

Αντιμετώπιση

Συνήθως αντιμετωπίζεται με αντιφλεγμονώδη και παυσίπονα, φυσιοθεραπείες, τοποθέτηση νάρθηκα, εκχύσεις κορτιζόνης που δεν φαίνεται να είναι μακροπρόθεσμα αποτελεσματικές , και σε χειρότερες καταστάσεις με χειρουργική επέμβαση συχνά στον αγκώνα του τένις.

Πως Βοηθάει η τεχνική Bowen

Οι κινήσεις Bowen μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να ανακάμψουν από τον πόνο στον αγκώνα του τένις και του γκόλφερ. Οι ώμοι και τα χέρια συχνά επηρεάζουν το υπόλοιπο σώμα μεταβιβάζοντας αρνητικά φορτία στην σπονδυλική στήλη.

Για αυτό είναι σημαντικό να αντιμετωπιστεί ολόκληρο το σώμα ξεκινώντας από την σπονδυλική στήλη πριν φτάσουμε στα άκρα.

Το Bowen κινείται μέσω της άνω πλάτης και του λαιμού, γύρω από την ωμοπλάτη τους ώμους και πάνω από τους δελτοειδείς.

Η ακολουθία αγκώνα- καρπού της τεχνικής Bowen βοηθά στην αποκατάσταση και την ανακούφιση του πόνου.

Δείτε μαρτυρία του πρωταθλητή διεθνούς φήμης τενίστα Pat Cash και άλλων αθλητών που χρησιμοποίησαν το Bowtech με ευεργετικά αποτελέσματα.

Μαρτυρία Pat Cash: Συνιστώ την τεχνική Bowtech για αποκατάσταση και όχι μόνο…

Θέλετε να δούμε μαζί πως το bowtech μπορεί να βοηθήσει στην δική σας περίπτωση;

Επικοινωνήστε μαζί μου για να μιλήσουμε τηλεφωνικά ή σε μία online συνάντηση, εντελώς δωρεάν

Δείτε και άλλες Μαρτυρίες αθλητών για το Bowtech

Συνιστώ την τεχνική Bowtech για αποκατάσταση και όχι μόνο…

Μία προσωπική μαρτυρία από έναν μεγάλο αθλητή του τένις. (Το κείμενο έχει μεταφραστεί από τα αγγλικά πηγή: https://www.bowentherapyuk.com/game-set-and-match-with-bowen) Μου είχε ζητηθεί να παίξω στον αγώνα Australian Open Legends 2020 και θα έφευγα από το Λονδίνο στις αρχές Ιανουαρίου, καθώς επίσης μου είχε ζητηθεί να σχολιάσω το event. Το πρόβλημα ήταν ότι μόλις είχα κάνει επέμβαση… Δείτε Περισσότερα “Συνιστώ την τεχνική Bowtech για αποκατάσταση και όχι μόνο…”

Γρήγορη Ανάκαμψη

«Πλησιάζω τα τελευταία χρόνια της καριέρας μου και το Bowen βοήθησε το σώμα μου να ανακάμψει γρηγορότερα μετά από παιχνίδια και έντονη προπόνηση. Είναι υπέροχο”. Jamie Peacock Leeds… Δείτε Περισσότερα “Γρήγορη Ανάκαμψη”

Ανακούφιση έντασης – βελτίωση ανάρρωσης

«Αν και ήμουν δύσπιστη πριν από τη θεραπεία με Bowen, τα αποτελέσματα δεν ήταν παρά θετικά. Μετά τον ανταγωνισμό στον αγώνα, είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στην ανακούφιση της έντασης και στη βελτίωση της ανάρρωσης στις περιοχές του αυχένα και της πλάτης ». Matt Diskin Leeds… Δείτε Περισσότερα “Ανακούφιση έντασης – βελτίωση ανάρρωσης”

Μεγαλύτερο εύρος κίνησης

«Έχω λάβει θεραπεία για περίπου ένα χρόνο και τα οφέλη από αυτήν είναι ότι αισθάνομαι χαλαρή ψυχικά, επίσης πιο εύπλαστη και έχω μεγαλύτερο εύρος κίνησης». Lee Smith Leeds… Δείτε Περισσότερα “Μεγαλύτερο εύρος κίνησης”

Καλύτερη ποιότητα προπόνησης

«Η ποιότητα της προπόνησής μου είναι καλύτερη, με τον ίδιο αριθμό ωρών και επιπέδου προπόνησης» εξηγεί η GB triathlete Victoria… Δείτε Περισσότερα “Καλύτερη ποιότητα προπόνησης”

Μείωσε σημαντικά τα επίπεδα άγχους και βελτίωσε τη φυσική μου ευεξία

« Τα θετικά αποτελέσματα που βίωσα σωματικά και διανοητικά κατά τη διάρκεια της θεραπείας με Bowen ξεπέρασαν τις αρχικές προσδοκίες μου. Είμαι πολύ σπορ άτομο (ημι-επαγγελματίας ποδοσφαιριστής) με ένα πολυάσχολο πρόγραμμα εργασίας, έτσι ώστε να βρω μια θεραπεία που μείωσε σημαντικά τα επίπεδα άγχους και βελτίωσε τη φυσική μου ευεξία και η απόδοση ήταν η πρώτη. Συνήθως θα… Δείτε Περισσότερα “Μείωσε σημαντικά τα επίπεδα άγχους και βελτίωσε τη φυσική μου ευεξία”

Τίποτα το μαγικό απλά καταπληκτικό

« Τίποτα το μαγικό απλά καταπληκτικό» Βρετανός αναβάτης μοτοσικλετών GBmoto, James… Δείτε Περισσότερα “Τίποτα το μαγικό απλά καταπληκτικό”