Πανσέληνος πώς μας επηρεάζει

Κατά την περίοδο της πανσελήνου διάρκειας 5 ημερών (2 μέρες πριν και 2 μέρες μετά την γέμιση) η σελήνη αλλά και ο πλανήτης μας γίνονται δέκτες περισσότερου ανακλώμενου  φωτός από τον ήλιο από κάθε άλλη στιγμή.

Είναι συνετό να γνωρίζουμε και να δίνουμε σημασία στον νόμο των κύκλων της σελήνης αλλά και του ήλιου.

Γενικά αναγνωρίζεται πως κατά την περίοδο της πανσελήνου δημιουργούνται κάποια αποτελέσματα στους ανθρώπους που συχνά δημιουργούν νευρικές και ερωτικές καταστάσεις.  

Η ανθρωπότητα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη αυτή την εποχή με τις 2 αυτές καταστάσεις.  Είναι η περίοδος που πρέπει να διαχειριστεί η ανθρωπότητα το συναισθηματικό φορέα της με νοημοσύνη.

Πολλοί  παρασύρονται από μια ανεξέλεγκτη επιθυμία να ικανοποιήσουν τα διάφορα πάθη και κρυφούς πόθους τους, υπερ-διεγείρονται  και αναστατώνονται συναισθηματικά και ψυχικά, προκαλώντας μια εσωτερική σύγχυση και αναστάτωση χωρίς κάποιο φαινομενικά πραγματικό λόγο και αιτία.

Έτσι μπορεί να προκληθούν διάφορες μορφές

φοβίας,

ανασφάλειες συναισθηματικές

παρορμήσεις συναισθηματικές

παρερμηνείες της πραγματικότητας της ζωής

απατηλές εντυπώσεις

παραισθήσεις

όνειρα που προκαλούν σύγχυση

οράματα

παραφροσύνες κλπ

Σε ένα εσωτερικό κλειδί ερμηνείας είναι γνωστό πως η σελήνη είναι ένα κέλυφος, ένα νεκρό πλανητικό σώμα, που κάποτε ήταν ζωντανό. Μέσα στην πάροδο εκατομμυρίων χρόνων, αποσυντίθεται σιγά- σιγά το φυσικό της σώμα, αλλά όχι το αστρικό της σώμα. Αυτό επηρεάζει έντονα τον πλανήτη μας και όλα τα ζωντανά όντα πάνω στη γη. (Παλίρροιες, φυτά, ζώα, άνθρωποι).

Έτσι η επίδραση είναι ισχυρότερη τη στιγμή της πανσελήνου. Γι’ αυτό προκαλεί μια ανισορροπία στο συναισθηματικό (αστρικό) σώμα του ανθρώπου.

Υπάρχουν όμως και θετικές όψεις της πανσελήνου

Οι άνθρωποι που έχουν εντάξει το διαλογισμό στη ζωή τους, βοηθούνται ιδιαίτερα την περίοδο της πανσελήνου.

Έτσι λοιπόν για τους αληθινούς σπουδαστές διευκολύνεται το έργο τους στο νοητικό επίπεδο όταν διαλογίζονται αυτή την περίοδο και βοηθούνται με μεγαλύτερη επιτυχία και άνεση ώστε να μπορούν να φτάσουν σε υψηλά επίπεδα αντίληψης.

Υπάρχουν λοιπόν δύο τρόποι επιρροής της ενέργειας της πανσελήνου. Στην πλειοψηφία επηρεαζόμαστε αρνητικά από της νευρικές και ερωτικές καταστάσεις που ειπώθηκαν.

Όμως πάντοτε έχουμε την επιλογή να αντιστρέψουμε τις αρνητικές καταστάσεις σε θετικές, βάζοντας το διαλογισμό στη ζωή μας.

Οι θεραπευτές χρειάζεται να λαμβάνουν υπόψη τους νόμους των κύκλων της σελήνης και του ήλιου, ώστε να διευρύνουν την αντίληψή τους για τις επιρροές που δεχόμαστε ως άνθρωποι στους κύκλους της ζωής. 

«Η ενέργεια ακολουθεί τη σκέψη»

Δείτε επίσης το άρθρο Πώς ενεργοποιώ την ψυχική ενέργεια στο σώμα;https://nasekala.gr/pos-energopoio-tin-psychiki-energeia-st/