οσφυαλγία

Πόνος στη μέση; Οσφυαλγία ή λουμπάγκο

Οσφυαλγία ή κοινώς λουμπάγκο είναι ένα σύμπτωμα που προκαλεί πόνο στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης δηλαδή στη μέση. Ο Λαγονοψοΐτης είναι κυρίως ένοχος στις περισσότερες οξείες κρίσεις οσφυαλγίας.  Ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων σχεδόν το 80%, θα υποφέρουν στην ζωή τους κάποια στιγμή από λουμπάγκο. Συχνά η εκφύλιση προέρχεται από έναν ή περισσότερους δίσκους (δισκοκήλη) που προκαλεί εκφύλιση των σπονδυλικών αρθρώσεων.

Η οσφυαλγία μπορεί να είναι οξεία, υπό οξεία και χρόνια

Κάποια Αίτια που δημιουργούν το πρόβλημα είναι:

  • Θωρακική ή οσφυϊκή σπονδυλική στένωση
  • Σπονδυλολίσθηση
  • Ιερολαγόνια δυσλειτουργία
  • Ανισοσκελία ποδιών
  • Περιορισμένη κίνηση του ισχίου. Δυσκινησία ισχίου
  • Ρευματοειδής αρθρίτιδα
  • Αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα
  • Κατάγματα σπονδύλων από οστεοπόρωση

Αν σε πιάσει λουμπάγκο θέλεις τρία άτομα να σε σηκώσουν και να σε πάνε στο κρεβάτι, μπορεί να μείνεις κλινήρης από μέρες μέχρι εβδομάδες, και ο πόνος είναι φριχτός (όσοι το έχουν περάσει ξέρουν).

Αντιμετώπιση  

Συνήθως αντιμετωπίζεται με παυσίπονα και κρέμες, ενώ σε οξείες περιπτώσεις χορηγείται κορτιζόνη.

Υπάρχουν όμως άνθρωποι που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να καταφύγουν σε  φάρμακα. Όπως η περίπτωση του Π.Σ. που είχε έλκος στομάχου και εντερικά προβλήματα, οπότε δυσκολευόταν στην λήψη φαρμάκων.

Αυτό τον έφερε σ’ εμένα καθώς αναζητούσε έναν εναλλακτικό τρόπο αντιμετώπισης.

Με το bowtech το αποτέλεσμα ήταν άμεσο! Σε μία ώρα σηκώθηκε και περπατούσε χωρίς πόνους και κάθε μέρα ήταν όλο και καλύτερα.

Τέτοιες περιπτώσεις με κάνουν να επιβεβαιώνω την αποτελεσματικότητα της μεθόδου που εξασκώ και είναι  μεγάλη μου χαρά να μπορώ να βοηθάω τους συνανθρώπους που πάσχουν και πονούν.

Το Bowtech είναι μια ολιστική μέθοδος ήπια και αποτελεσματική. Βοηθά στην εξυγίανση των δυσλειτουργιών της σωματική, ψυχικής και ενεργειακής υγείας.

«Η ενέργεια ακολουθεί τη σκέψη»

Ιωάννης Σανοζίδης , Bowtech Practitioner (Αυστραλιανή Ακαδημία Bowtech), Coach Ειδικευμένος στο Coaching Υγείας, Ευεξίας, Άσκησης και Μακροβιότητας (ΕΚΠΑ) και Εσωτερικός Θεραπευτής.