Πώς ενεργοποιώ την ψυχική ενέργεια στο σώμα;

Συνήθως όταν πονάμε τοποθετούμε τα χέρια μας στο σημείο του πόνου (ασυνείδητα) για ανακούφιση. Όπως όταν πονάμε στην κοιλιά στο κεφάλι ή άλλο σημείο του σώματος μας. Η μάνα, με το μαγικό της άγγιγμα μας χάιδευε το κεφάλι όταν πονούσαμε και νιώθαμε ανακούφιση. Όταν μάλιστα το άγγιγμα συνοδεύονταν από αληθινή αγάπη τότε τα αποτελέσματα ήταν καταπληκτικά. Οι θεραπευτικές αυτές πράξεις προέρχονται από τα αποθέματα της αποθήκης ενέργειας που διαθέτουμε. Είναι οι μπαταρίες που χρειάζονται επαναφόρτιση.  Στο τέλος της ημέρας, νιώθουμε κουρασμένοι και εξαντλημένοι. Χρειαζόμαστε ενέργεια που την παίρνουμε από την τροφή, τον ύπνο, πίνουμε νερό, χυμούς και ασκούμαστε. Έτσι η προσωπική μας αποθήκη ενέργειας ξαναγεμίζει για να την χρησιμοποιήσουμε την επομένη μέρα.

Το ερώτημα είναι: μπορείς να έχεις άμεσα ενέργεια όταν την χρειαστείς;

Μπορείς να έχεις συνεχόμενα ενέργεια; Σαν να έχεις μπει στη πρίζα και αντλείς συνεχώς ενέργεια χωρίς να «καείς»; Γνωρίζω πως υπάρχουν πολλές τεχνικές επαναφόρτισης της ενέργειας μας. Εκτός από τις φυσικές μορφές ενέργειας, ήλιος, δένδρα, νερό κλπ.

Η ενέργεια που αναζητούμε δεν βρίσκεται έξω από εμάς, η ενέργεια αυτή βρίσκεται μέσα μας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να γνωρίζεις «πως συνδέεις το καλώδιο στην πρίζα». Όλοι οι άνθρωποι έχουν σύνδεση με αυτή την ενέργεια γιατί όλοι έχουν ψυχή. Η ψυχή είναι ο μοναδικός εσωτερικός τροφοδότης της προσωπικότητας μας.

Όταν καταφέρουμε να έρθουμε σε επαφή με τη ψυχή μας συνειδητά και με αγαθό κίνητρο τότε μπορούμε να ενεργοποιήσουμε ολόκληρο το σώμα τα χέρα την αύρα και όλη τη προσωπικότητα μας. Η ψυχή μας είναι μέρος της παγκόσμιας συμπαντικής Ψυχής, μια τεράστια πηγή ενέργειας που δίνει ζωή σε όλα τα έμβια όντα.

Η ψυχή είναι φως, είναι ενέργεια! Οι ενέργειες είναι πολλές και με διαφορετικές ποιότητες και κάθε ενέργεια έχει το δικό της χρώμα.

Πώς μπορούμε να ενεργοποιήσουμε αυτή τη σύνδεση;

Ποιος είναι ο μηχανισμός επαφής;

Σήμερα όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τη δύναμη του νου. Χρειάζεται προσπάθεια και εξάσκηση για να ελέγξουμε το νου μας. Οραματιζόμαστε, βάζουμε στόχους, φανταζόμαστε, αναπτύσσοντας δυνατότητες μέσω της σκέψης.

Όταν η σκέψη μας είναι συγκεκριμένη και κατευθυνόμενη από εμάς, τότε έχουμε απτά και καταπληκτικά αποτελέσματα εκεί όπου θα τη χρησιμοποιήσουμε πάντα με αγαθό κίνητρο και καλοσύνη, αλλιώς δεν λειτουργεί.

Χρειάζεται λοιπόν να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη της σκέψης. Γιατί η «ενέργεια ακολουθεί τη σκέψη»

Θα αναφέρω μερικά πρακτικά βήματα επαφής με τη ψυχή για θεραπευτικούς σκοπούς που μπορούν να ακολουθήσουν όλοι, λαμβάνοντας υπόψη τη δύναμη της σκέψης.

Τα εφτά πρώτα βήματα

  1. Με μια πράξη θέλησης συνδεθείτε μέσο του εγκεφάλου σας με την ψυχή. Κάντε το χρησιμοποιώντας τη φαντασία, αντιλαμβανόμενοι πως «η ενέργεια ακολουθεί τη σκέψη». Οραματιστείτε με τα μάτια κλειστά.
  2. Συγκεντρώστε τη δύναμη της αγάπης που βρίσκεται μέσα σας, μόλις το κάνετε αυτό
  3. Δείτε τον εαυτό σας με τα εσωτερικά μάτια σας, σαν ένα φωτεινό κέντρο που λάμπει και ακτινοβολεί. Φανταστείτε τον εαυτό σας σαν ένα ήλιο που ακτινοβολεί και διαχέει ενέργεια γύρω σας.
  4. Στη συνέχεια ακολουθούν κάποιες λέξεις δύναμης «Με αγνότητα ……καρδιά …..θεραπεύουμε»
  5. Επικαλεσθείτε τώρα από το φως της ψυχής τη θεραπευτική ακτίνα που έχει συγκεκριμένο χρώμα. Καθώς πέφτει η ακτίνα της ψυχής πάνω σας, νιώστε μια βαθειά Αγάπη να σας κατακλύζει.
  6. Την αγαπητική και θεραπευτική αυτή ενέργεια την κατευθύνουμε και τη συγκεντρώνουμε στο τρίτο μάτι.
  7. Από το τρίτο μάτι διοχετεύουμε την ενέργεια στα χέρια….

Η όλη διαδικασία οδηγεί στη σύνθεση ψυχής και σώματος.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργήσει μια ανώτερη ευαισθησία και σε κάποιους ενορατική δυνατότητα.

Αυτά είναι μερικά μόνο βήματα του μηχανισμού επαφής που θα ενεργοποιήσουν τη σύνθεση ψυχής και σώματος. Δεν είναι όλα τα βήματα. Επίσης υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες και διευκρινίσεις σε όσα αναφέρω πιο πάνω. Για όσους θέλουν να το μελετήσουν πιο βαθειά μπορούν να έρθουν στο εργαστήρι πνευματικής θεραπευτικής.

Όλοι  μπορείτε να δοκιμάσετε και να τα καταφέρετε. Απαιτείται εξάσκηση και αρκετές ασκήσεις οραματισμού, φαντασίας, συγκέντρωσης και γνώση της εσωτερικής ανατομίας του ανθρώπου.

Κάτι τελευταίο…

Τροφή για σκέψη: Ποιο είναι το χρώμα της ακτίνας θεραπείας της ψυχής;

«Η ενέργεια ακολουθεί τη σκέψη»

Ιωάννης Σανοζίδης

Επικοινωνήστε μαζί μου στο τηλ. 6983028812

Email: jonsan018@gmail.com