aghos stress

Πώς να αντιμετωπίσεις άγχος, στρες και πεπτικά προβλήματα

Τι συμβαίνει όταν δεν υπάρχει θέληση για ζωή; Όταν κάποιος βρίσκεται σε περίοδο θλίψης τότε νιώθει:

 • συνεχώς κουρασμένος
 • έχει κακή διάθεση
 • έχει έλλειψη ζωντάνιας

ακατάσχετες συνεχείς αρνητικές σκέψεις επαναλαμβάνονται στο λαβύρινθο του μυαλού, χωρίς να μπορεί να ξεφύγει από αυτές.

Όλα αυτά δεν έχουν να κάνουν στην πραγματικότητα με τη θέληση, αλλά μάλλον είναι αποτέλεσμα μιας «χαλαρής» σύνδεσης ανάμεσα στη συνείδηση και τον εγκέφαλο.

Η λύση σε τέτοιου είδους προβλήματα, όταν δεν πρόκειται για σοβαρή περίπτωση κατάθλιψης,  συχνά είναι πιο απλή από ό, τι νομίζουμε.

Τι μπορούμε να κάνουμε;

Ενδυναμώνουμε το νου με θετικό τρόπο, πως;

Αλλάζουμε συνήθειες, αλλάζουμε τρόπο σκέψης.

Η αλλαγή συνήθειας χτίζεται βάζοντας κάποιο πρόγραμμα για την επόμενη μέρα. Πάρε χαρτί και γράψε (αυτό είναι απαραίτητο) ό,τι θα ήθελες να κάνεις την επομένη μέρα. Γράψε πράγματα που μπορείς να κάνεις. Σκέψου και κατέστρωσε ένα σχέδιο εβδομάδας.

Έτσι θα αρχίσεις να βάζεις σε λειτουργία τις εγκεφαλικές δραστηριότητές σου και να δημιουργούνται συνάψεις στον εγκέφαλο.

H θέληση συνήθως πηγάζει από το νου κι όχι απ’ τα πράγματα που επιθυμούμε.

Με τον προγραμματισμό της εβδομάδας αναπτύσσονται τα επίπεδα επίγνωσής μας, δίνοντας μας μια αίσθηση κατεύθυνσης στην ημέρα και ένα σαφή προσανατολισμό της θέλησης σ’ έναν αναγνωρισμένο αντικειμενικό σκοπό.

Αλλά πως φτάσαμε να καταβαλλόμαστε από θλίψη, να έχουμε έλλειψη ενδιαφέροντος  και θέλησης για ζωή;

Οι αρνητικές συναισθηματικές καταστάσεις προκαλούν μια έντονη διαταραχή σε όλο τον οργανισμό και την ψυχοσύνθεσή μας.

Κάθε έκφραση θυμού προς τους άλλους, αλλά και στον εαυτό μας, προκαλεί μια εσωτερική έκρηξη κυριολεκτικά, που εξουθενώνει των οργανισμό (έχετε δει πως κοκκινίζει ο θυμωμένος άνθρωπος).

Αν δεν εκδηλωθεί αυτή η ενέργεια θα ξεσπάσει μέσα μας ενεργοποιώντας στρεσογόνες καταστάσεις που θα προκαλέσουν άγχος.

Το άγχος θα δημιουργήσει  έντονη στεναχώρια που θα οδηγήσει ενδεχομένως σε κατάθλιψη και σε άλλα αρνητικά συναισθήματα που με τη σειρά τους θα προκαλέσουν ερεθισμό σε ολόκληρη τη προσωπικότητα.

Πως επηρεάζουν το σώμα

 Η αρνητική αυτή ενέργεια που ξεκίνησε από τον αρνητικό τρόπο σκέψης ενεργοποιώντας και προκαλώντας αρνητικά συναισθήματα, συσσωρεύτηκε, διαπέρασε σαν ένα ρεύμα ενέργειας το ηλιοπλεγματικό κέντρο που βρίσκεται στο ζωτικό σώμα και στη συνέχεια εκδηλώθηκε στο φυσικό σώμα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να επηρεάσει:

 • στομάχι
 • πάγκρεας
 • λεπτό και παχύ έντερο
 • χοληδόχο κύστη
 • ουροδόχο κύστη

Γι’ αυτό πολλοί άνθρωποι σήμερα υποφέρουν από:

 • δυσπεψίες
 • ανεπιθύμητες γαστρικές καταστάσεις
 • και άλλα  προβλήματα στην κοιλιακή χώρα (έλκος)

Πως αντιμετωπίζω τέτοια προβλήματα;

Όλα ξεκινούν από το νου και τον τρόπο σκέψης, «Η ενέργεια ακολουθεί τη σκέψη». Έχουμε ξεχάσει να αγαπάμε τον εαυτό μας.

Συγχωρέστε και διαθέστε χρόνο στον εαυτό σας.

Τι μπορώ να κάνω:

 1. Ας ξεκινήσουμε με την τροφή που μας δίνει ενέργεια, χρειαζόμαστε όλες τις βιταμίνες. Αποφεύγουμε οποιεσδήποτε ακραίες καταστάσεις και τις τάσεις της μόδας για τη διατροφή. Συστήνω τη μεσογειακή διατροφή που είναι αναγνωρισμένη με παρελθόν, έρευνα και αποτελέσματα, μια από τις καλύτερες διατροφικές συνήθειες. Προσοχή στη ποσότητα.
 2. Ηλιακό φως βοηθάει στη δόμηση του αιθερικού σώματος. Προσοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία και στην υπερβολική έκθεση στον ήλιο.
 3. Άσκηση, απαραίτητη για την καλή λειτουργία του οργανισμού που τονώνει την ψυχολογία μας. Δεν χρειάζονται εξεζητημένα πράγματα και εξτρίμ καταστάσεις. Ξεκινήστε με απλό περπάτημα μισή ώρα την ημέρα και πίνετε νερό τουλάχιστον 1,5- 2λίτρα.
 4. Θεραπεία για την τόνωση του ανοσοποιητικού σώματος, εξισορρόπηση και πρόληψη ασθενειών. To Bowtech έχει αποδεδειγμένα παραδείγματα θετικών αποτελεσμάτων για την τόνωση, την πρόληψη την ισορροπία του οργανισμού και την καταπολέμηση του άγχους.

Επικοινωνήστε για συνεδρία Bowtech

Υπάρχουν 2 ρεύματα ενέργειας από την ψυχή προς την προσωπικότητα,

το ένα μας τροφοδοτεί με ενέργεια ζωής, μας κρατά ζωντανούς και ενεργούς καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής μας. Το ζωτικό αυτό ρεύμα αγκυροβολεί συνήθως στην καρδιά. Το αίμα είναι ζωή. 

Το άλλο ρεύμα ενέργειας της ψυχής αγκυροβολεί στον εγκέφαλο που εκφράζει την ποιότητα και είναι η συνείδηση. Έλεγχος του νου, σκέψεων και συναισθημάτων.

«Όταν ο άνθρωπος έχει δυνατό σώμα, αλλά αδύναμη ψυχή, προκαλούνται ασθένειες.

Όταν ο άνθρωπος έχει δυνατή ψυχή, αλλά αδύναμο σώμα, προκαλούνται ασθένειες»

Πλάτωνας

«Η ενέργεια ακολουθεί τη σκέψη»

Δώσε Προτεραιότητα στην Υγεία και την Ευημερία σου!

Επικοινώνησε μαζί μου για Συνεδρία Bowtech και άλλαξε τη ζωή σου προς το καλύτερο.

Τι είπαν όσοι έβαλαν το Bowtech στη ζωή τους

Συνιστώ την τεχνική Bowtech για αποκατάσταση και όχι μόνο…

Μία προσωπική μαρτυρία από έναν μεγάλο αθλητή του τένις. (Το κείμενο έχει μεταφραστεί από τα αγγλικά πηγή: https://www.bowentherapyuk.com/game-set-and-match-with-bowen) Μου είχε ζητηθεί να παίξω στον αγώνα Australian Open Legends 2020 και θα έφευγα από το Λονδίνο στις αρχές Ιανουαρίου, καθώς επίσης μου είχε ζητηθεί να σχολιάσω το event. Το πρόβλημα ήταν ότι μόλις είχα κάνει επέμβαση… Δείτε Περισσότερα “Συνιστώ την τεχνική Bowtech για αποκατάσταση και όχι μόνο…”

5 ολόκληρα χρόνια πόνοι στις αρθρώσεις

Εδώ και 5 ολόκληρα  χρόνια υπέφερα από πόνους στις αρθρώσεις, στους μυς και είχα βαριά πόδια. Περπατούσα σαν γριά και καμπουριαστά. Πήγα σε 4 ρευματολόγους κι άλλους τόσους παθολόγους. Όλοι με γεμίζανε φάρμακα και αντί να γίνομαι καλά μου δημιούργησαν γαστρίτιδα και πολύ ευαίσθητο πεπτικό σύστημα. Σε όλο αυτό προστέθηκε η απώλεια του μοναδικού αδελφού… Δείτε Περισσότερα “5 ολόκληρα χρόνια πόνοι στις αρθρώσεις”

Γρήγορη Ανάκαμψη

«Πλησιάζω τα τελευταία χρόνια της καριέρας μου και το Bowen βοήθησε το σώμα μου να ανακάμψει γρηγορότερα μετά από παιχνίδια και έντονη προπόνηση. Είναι υπέροχο”. Jamie Peacock Leeds… Δείτε Περισσότερα “Γρήγορη Ανάκαμψη”

Ανακούφιση έντασης – βελτίωση ανάρρωσης

«Αν και ήμουν δύσπιστη πριν από τη θεραπεία με Bowen, τα αποτελέσματα δεν ήταν παρά θετικά. Μετά τον ανταγωνισμό στον αγώνα, είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στην ανακούφιση της έντασης και στη βελτίωση της ανάρρωσης στις περιοχές του αυχένα και της πλάτης ». Matt Diskin Leeds… Δείτε Περισσότερα “Ανακούφιση έντασης – βελτίωση ανάρρωσης”

Μεγαλύτερο εύρος κίνησης

«Έχω λάβει θεραπεία για περίπου ένα χρόνο και τα οφέλη από αυτήν είναι ότι αισθάνομαι χαλαρή ψυχικά, επίσης πιο εύπλαστη και έχω μεγαλύτερο εύρος κίνησης». Lee Smith Leeds… Δείτε Περισσότερα “Μεγαλύτερο εύρος κίνησης”

Καλύτερη ποιότητα προπόνησης

«Η ποιότητα της προπόνησής μου είναι καλύτερη, με τον ίδιο αριθμό ωρών και επιπέδου προπόνησης» εξηγεί η GB triathlete Victoria… Δείτε Περισσότερα “Καλύτερη ποιότητα προπόνησης”

Μείωσε σημαντικά τα επίπεδα άγχους και βελτίωσε τη φυσική μου ευεξία

« Τα θετικά αποτελέσματα που βίωσα σωματικά και διανοητικά κατά τη διάρκεια της θεραπείας με Bowen ξεπέρασαν τις αρχικές προσδοκίες μου. Είμαι πολύ σπορ άτομο (ημι-επαγγελματίας ποδοσφαιριστής) με ένα πολυάσχολο πρόγραμμα εργασίας, έτσι ώστε να βρω μια θεραπεία που μείωσε σημαντικά τα επίπεδα άγχους και βελτίωσε τη φυσική μου ευεξία και η απόδοση ήταν η πρώτη. Συνήθως θα… Δείτε Περισσότερα “Μείωσε σημαντικά τα επίπεδα άγχους και βελτίωσε τη φυσική μου ευεξία”

Τίποτα το μαγικό απλά καταπληκτικό

« Τίποτα το μαγικό απλά καταπληκτικό» Βρετανός αναβάτης μοτοσικλετών GBmoto, James… Δείτε Περισσότερα “Τίποτα το μαγικό απλά καταπληκτικό”

Oι πόνοι έχουν υποχωρήσει στο 80%, νιώθω λιγότερο άγχος…

Μετά από σύσταση φίλης, που είχε δεχτεί τα οφέλη του Bowtech,  επισκέφθηκα τον κο Σανοζίδη για να αντιμετωπίσω τον έντονο πόνο στο πόδι και την δυσκολία στο περπάτημα από την άκανθα πτέρνας που με ταλαιπωρούσε για αρκετό καιρό. Ο πόνος υποχώρησε από την πρώτη συνεδρία με ήπιες κινήσεις και ανώδυνα, χωρίς  σωματική καταπόνηση. Εντυπωσιάστηκα από την… Δείτε Περισσότερα “Oι πόνοι έχουν υποχωρήσει στο 80%, νιώθω λιγότερο άγχος…”

Εύη Τσάλμα