Συνιστώ την τεχνική Bowtech για αποκατάσταση και όχι μόνο…

Μία προσωπική μαρτυρία από έναν μεγάλο αθλητή του τένις.

(Το κείμενο έχει μεταφραστεί από τα αγγλικά πηγή: https://www.bowentherapyuk.com/game-set-and-match-with-bowen)

Μου είχε ζητηθεί να παίξω στον αγώνα Australian Open Legends 2020 και θα έφευγα από το Λονδίνο στις αρχές Ιανουαρίου, καθώς επίσης μου είχε ζητηθεί να σχολιάσω το event. Το πρόβλημα ήταν ότι μόλις είχα κάνει επέμβαση στην πλάτη, δυσκολευόμουν να περπατήσω πόσο μάλλον να σηκώσω μια ρακέτα!

Είχα κάνει οσφυϊκή λαμινεκτομή στο L3, L4 της σπονδυλικής μου στήλης και χειρουργήθηκα από τον ίδιο χειρουργό με τον Andy Murray, στην πραγματικότητα είχαμε την ίδια κατάσταση, εκτός από το ότι σύμφωνα με τον χειρουργό η δική μου κατάσταση ήταν χειρότερη, καθώς την είχα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα!

Αν και η χειρουργική επέμβαση ήταν ευτυχώς επιτυχημένη, η κατάσταση στην οποία βρισκόμουν ανησυχούσε τον γιατρό μου ότι μπορεί να μην επιστρέψω καθόλου στο γήπεδο, πόσο μάλλον στο Australian Open.

Η στάση και η κινητικότητά μου μετά την επέμβαση ήταν πραγματικά σε κίνδυνο, ένιωθα ότι δεν στεκόμουν πάνω από τους γοφούς μου, οι περιορισμοί και η ένταση στην περιτονία μου με λυγίζουν προς τα εμπρός και προς τα πίσω ταυτόχρονα! Το περπάτημα ήταν πραγματικά άβολο, είχα πόνο και περιορισμούς στον αχίλλειο, τους γοφούς και το κάτω μέρος της πλάτης μου. Επίσης πόνος στο γόνατο (που ήταν πρόβλημα για χρόνια) καθώς και έντονο καρπιαίο σωλήνα στον δεξιό μου καρπό.

Με παρέπεμψε στον Mike ένας φίλος που του είχε κάνει Bowtech λίγο πριν από τον τελικό του Mens Singles των άνω των 40 σε ένα τουρνουά στο The Queens Club. Είχε πόνο στην κνήμη και δεν ήταν σίγουρος αν έπρεπε να παίξει καθώς δεν ένιωθε ότι θα μπορούσε να βγάλει τον αγώνα.

Μετά τη θεραπεία είπε ότι τα συμπτώματά του είχαν εξαφανιστεί. Συνέχισε πήγε στον αγώνα και κέρδισε. Με αυτή τη σύσταση και παρόλο που η τρέχουσα κατάστασή μου ήταν πολύ πιο σοβαρή, σκέφτηκα να δώσω μια ευκαιρία. Ήμουν πραγματικά έτοιμος να δοκιμάσω τα πάντα!

Γνώρισα τον Mike και η πρώτη μας συνεδρία ήταν στις 29 Νοεμβρίου 2019, η χειρουργική επέμβαση ήταν στις 4 Νοεμβρίου 2019. Δεν ήξερα πραγματικά τι να περιμένω από τη θεραπεία, έχω δοκιμάσει τόσα πολλά στη διάρκεια της καριέρας μου.

Πρέπει να πω ότι τα αποτελέσματα ήταν αξιοσημείωτα. Γρήγορα ένιωσα καλύτερα ξανά πάνω από τους γοφούς μου, ένιωσα το σώμα μου πιο ισορροπημένο, ευθυγραμμισμένο και σαν να είχα ξεπεράσει όλο το τραύμα της επέμβασης στη σπονδυλική στήλη. Το εύρος των κινήσεών μου επέστρεψε πολύ γρήγορα στις πρώτες συνεδρίες, κάτι που μου επέτρεψε να ξεκινήσω την προπόνηση και να χτίσω τη δύναμή μου. Συνεχίσαμε με την τεχνική Bowen να υποστηρίζουμε αυτή τη διαδικασία, για να βοηθήσουμε στην ανάκαμψη και την προετοιμασία.

Ο χειρουργός λέει ότι οι ουλές μου είναι πραγματικά ελάχιστες, είμαι σίγουρος ότι βοήθησε σε αυτό. Οι σύμβουλοί μου βρήκαν τα αποτελέσματά μου ασυνήθιστα εντυπωσιακά τουλάχιστον. Είχε αμφιβολίες για το αν θα μπορούσα να παίξω ξανά. Με τη βοήθεια του Bowtech, μπόρεσα να επιστρέψω γρήγορα στο γήπεδο. Όχι μόνο πήρα μέρος στον αγώνα, αλλά ένιωσα δυνατός και έπαιξα πολύ καλά!

Βρήκα τα αποτελέσματα από το Bowtech αξιοσημείωτα μετά την πρώτη συνεδρία και κάθε επόμενη συνεδρία έφερνε περαιτέρω βελτίωση. Υπήρχε πολύ γρήγορα μια τεράστια διαφορά στη στάση μου, μπορούσα να κινούμαι πιο ελεύθερα, το σώμα μου το ένιωθα πιο ισορροπημένο. Υπήρχε επίσης μια αξιοσημείωτη μείωση του πόνου, όχι μόνο στην πλάτη μου, βοήθησε επίσης με τις μακροχρόνιες καταστάσεις στο γόνατο και στον καρπό μου.

Ως επαγγελματίας αθλητής και πρώην πρωταθλητής καταλαβαίνω πόσο σημαντικό είναι να βρίσκεσαι στα καλύτερα σου τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά. Ως εκ τούτου, θα συνιστούσα την τεχνική Bowen που βοηθάει όχι μόνο στην αντιμετώπιση μετεγχειρητικών ή σοβαρών καταστάσεων και τραυματισμών, αλλά και στην επίλυση διαφόρων άλλων προβλημάτων και στην πρόληψη τραυματισμών. Για εξισορρόπηση και απελευθέρωση από το στρες καθώς και για επιτάχυνση της ανάρρωσης, όπως έγινε μ’ εμένα.

Pat Cash, Πρωταθλητής Wimbeldon 1987, Φιναλίστ Australian Open 1987, 1988, Πρωταθλητής Davis Cup 1983, 1986